کارگاه آموزشی نگهداری بهینه تجهیزات تاسیسات در دانشگاه تبریز برگزار شد
 کارگاه آموزشی نگهداری بهینه تجهیزات تاسیسات با حضور مدیران طرح‌های عمرانی و کارشناسان تاسیسات دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، قائم مقام دانشگاه تبریز در این مراسم با اشاره به اهمیت نگهداری و تعمیرات تاسیسات گفت: سالانه، میلیاردها تومان صرف نگهداری و تعمیرات می شود اما به دلیل عدم به کار گیری اصولی سیستم دانشگاه ها و موسسات دچار خسارت می شوند، لذا نیازمند ارزیابی روش های تعمیر و نگهداری هستیم.
دکتر حمیدرضا قاسم زاده افزود: اهداف سازمان در سطوح محلی، ناحیه ای و منطقه ای تعریف می شوند که تعیین کننده فعالیت های مهم (عوامل کلیدی موفقیت) هستند که باید برای موفقیت یک عمل خاص به خوبی انجام گیرند،«عامل های کلیدی موفقیت» (KSFs) فقط در صورت تغییر اساسی در اهداف سازمان تغییر می کنند و«شاخص های کلیدی عملکرد» (KPIs) با تحقق اهداف یا تمرکز مدیریت روی هدف خاص تغییر می کنند.
قائم مقام دانشگاه تبریز با برشمردن شاخص های کلیدی عملکرد(KPIs) و این سوال که من چه تاثیری روی این شاخص دارم؟ متذکر شد: هر فرد حاضر در محل، روی شاخص های کلیدی عملکرد معین و اهداف سازمان تاثیر گذار است. در همین راستا، تعداد افت زمان های ناشی از صدمات جانی، اتفاقات، خسارت مالی به اموال، هزینه واحد کار، هزینه هر ساعت کار، هزینه کیفیت، اثربخشی نگهداری و تعمیرات، بازده نگهداری و تعمیرات، میانگین زمان بین دو خرابی متوالی و میانگین زمان تعمیر بر عهده مسئول ارشد و تعداد افت زمان های ناشی از صدمات جانی، اتفاقات، خسارت مالی به اموال و میانگین زمان تعمیر بر عهده افراد تحت مسئولیت است.
وی متذکر شد: ما زمانی می توانیم بگوییم سازمانی موفق است که آن سازمان، صدمات جانی نداشته باشد که عامل تعیین کننده آن ایمنی بوده و این امر با شاخص های کلیدی عملکرد هر سازمانی رصد می شود.
نماینده اداره کل طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در آیین افتتاحیه گفت: ضرورت برگزاری کارگاه ها و سمینارها بر همگان آشکار است؛ چرا که ساختمان های ساخته شده و استفاده از انرژی ها و تجهیزات، به نگهداری نیاز دارند؛ اما این نگهداری به صورت اصولی انجام نمی گیرد، لذا عمر ساختمان های ادارات و موسسات کم است.
مهندس منفرد افزود: مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست، به طوری که 40 درصد مصرف انرژی در ساختمان هاست که از آن میان،70 درصد آن نیز در ساختمان های دولتی مصرف می شود که بسیار زیاد بوده و نیاز مبرم به مدیریت دارد. در همین راستا، ما نیازمند مدیریت سبز هستیم که شامل بهینه سازی مصرف انرژی، تشکیل بانک اطلاعات، استفاده از انرژی در تجهیزات، آموزش و تعمیر و نگهداری است.
وی متذکر شد: برای نگهداری بهینه تجهیزات و تاسیسات، مسایلی از قبیل داشتن اطلاعات کامل از تجهیزات، داشتن برنامه جامع نگهداری و تعمیر، استفاده از مبحث 22 مقررات کلی ساختمان در نگهداری و تعمیر، بازنگری در قراردادهای مربوطه، کنترل هزینه های تعمیرات، استفاده از نرم افزارها، معاینه فنی موتورخانه ها، آموزش پرسنل و ...بسیار مهم است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی دانشگاه تبریز نیز در آیین افتتاحیه کارگاه آموزشی نگهداری بهینه تجهیزات تاسیسات گفت: دانشگاه ها از بُعد تجهیزات و نگداری از آنها متحمل هزینه های گزافی می شوند که بهینه سازی در نگهداری تجهیزات می تواند کمک شایانی به دانشگاه ها بکند.
دکتر علی حسین زاده دلیر افزود: بسیاری از ساختمان های دانشگاه های منطقه ما بالای 40 سال عمر دارند ولی نسبت به میزان عمرشان، فرسوده هستند که این امر به عدم مراقبت بهتر و اصولی از آنها بر می گردد؛ ضمن آنکه به روز کردن تاسیسات به عنوان مثال در حوزه برق و استفاده از منابع خورشیدی می تواند کمک حال دانشگاه ها و حتی جامعه باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: با نگاه به تاسیسات مکانیکی می توان دریافت که با بها دادن به اهمیت بحث طراحی سازه ای و معماری با توجه به آب و هوا و تجهیزات موتورخانه ای از قبیل هوشمندسازی آنها برای بالا بردن طول عمر تجهیزات، گام های موثری را در نگهداری از تجهیزات برداشته خواهد شد.
مدیر امور فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه تبریز هم ضمن تشریح نسل های متفاوت نگهداری تاسیسات گفت: این کارگاه گامی مهم درراستای اقتصاد مقاومتی بوده و انتظار می رود تا این نشست ها شروعی برای سلسله نشست ها و دیگر اقدامات برای بهبود و بهینه سازی وضعیت نگهداری از تجهیزات در دانشگاه ها باشد.
دکتر کریم عباسیان با اشاره به اهداف چنین نشست هایی افزود: نگهداری بهینه تجهیزات و تاسیسات، ارتقاءکیفیت تهویه مطبوع، توزیع مطبوع گرمایش و سرمایش و جلب رضایت برای پیشرفت های علمی اساسی، تقدم نگهداری بر تعمیر، همگام بودن با نسل های پیشرفته، رسیدن به نقطه صفر توقف تجهیزات و تغییر نگرش همکاران به نگرش سیستمی برای نگهداری و تعمیرات از جمله این اهداف است.
وی با اشاره به برخی تدابیر و استراتژی ها در خصوص نگهداری گفت: وسایلی که در سیستم های مختلف تاسیسات مورد استفاده قرار می گیرد شامل وسایل تولید انرژی سرمایی و گرمایی، خطوط و وسایل انتقال انرژی، وسایل تبادل و توزیع آنها و سیستم های کنترل و ابزار های مربوطه، باید همگام با آخرین تکنولوژی ها باشد؛ ضمن اینکه آموزش حین خدمت و توانمندسازی پرسنل شرکت نگهداری برای حفاظت از تاسیسات و فرهنگ سازی عمومی از جمله راه هایی است که می تواند در صرفه جویی انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
بر پایه همین گزارش، کارگاه آموزشی نگهداری بهینه تجهیزات تاسیسات با برگزاری نشست های تخصصی طی دو روز در تالار کهربای دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد.

پنجشنبه 6 خرداد 1395  8:15:59
منبع : مدیریت امور فنی